Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Uznávaní lídri a ich spánok: Ako skoro vstávajú Tim Cook či Marissa Mayer?

SITA/AP
29. augusta 2015 Zdroj businessinsider.com, foto: SITA/AP, youtube.com Tlačiť

Ak chcete byť úspešní, mali by ste z postele vstávať o niečo skôr. Skoré ranné vstávanie je totiž spoločnou črtou viacerých, aj naozaj uznávaných, generálnych riaditeľov spoločností. Zistil to Jim Citrin z Yahoo Finance.

Podľa nejedného generálneho riaditeľa je skoré ranné vstávanie jednoducho prvým krokom k produktívne strávenému dňu a dobre odvedenej práci

Mnoho zakladateľov a lídrov technických spoločností spí málo a nemá s tým problém, pretože im stačí len niekoľko hodín odpočinku. Ostatných budia pracovné povinnosti ako trebárs emaily či napríklad aj túžba zacvičiť si a meditovať ešte pred tým, ako sa ich deň skutočne začne.

Tu je zoznam 12 úspešných ľudí, ktorí nezriedka vstávajú ešte pred úsvitom.

Generálna riaditeľka spoločnosti Yahoo Marissa Mayerová venuje spánku len asi štyri hodiny denne.

Mayerová vskutku nie je veľkým „spáčom“. Yahoo CEO podľa všetkého vstáva dosť skoro, pretože, ako sama hovorí, v noci spí najviac tak štyri až šesť hodín.

Generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook býva v telocvični už o piatej ráno.

Tim Cook začína podľa portálu Gawker ráno okolo 4.30 hod. rozposielaním e-mailov. Potom sa spravidla púšťa do cvičenia. Pýši sa tým, že prvý do kancelárie prichádza a posledný z nej odchádza.

Steve Jobs bol tiež ranným vtáčaťom, svoj deň začínal okolo šiestej hodiny ráno.

Možno Tim Cook prevzal svoju rannú rutinu po svojom bývalom šéfovi Stevovi Jobsovi. Jobs ešte v roku 1999 porozprával pre Time o tom, ako začínajú jeho dni: „Vstanem asi o šiestej hodine a trochu pracujem, kým vstanú deti. Potom si dáme malé raňajky, dokončíme nejaké tie domáce úlohy a odprevadím ich do školy. Ak mám šťastie, pracujem doma ešte ďalšiu hodinu, ale často sa musím vydať do kancelárie. Zvyčajne chodím do práce okolo deviatej. Ôsmej alebo deviatej. Teda po tom, čo som už doma pracoval jeden a pol až dve hodiny.“

Generálny riaditeľ spoločnosti Square Jack Dorsey vstáva pred úsvitom a ide si zabehať šesť míľ.

Dorsey popísal svoju rannú rutinu periodiku New York Magazine. Odhalil, že vstáva o 5.30 hod., aby si mohol zameditovať a ísť si zabehať.

Táto rutina mu vydržala aj počas „lietania“ medzi prácami v Square a Twitter. V obidvoch spoločnostiach strávil približne osem hodín denne.

Jeff Jordan, partner v spoločnosti Andreessen Horowitz, prichádza do kancelárie o piatej ráno.

Jeff Jordan, ktorý predtým pracoval pre PayPal a OpenTable, dnes pracuje pre spoločnosť Andreessen Horowitza a vedie obchodné jednania v spoločnostiach ako Fab a Pinterest.

Jordan pre New York Times povedal, že chodil do kancelárie pred 5. hodinou a neodchádzal skôr ako po 19. hodine.

Skôr ako bývalá šéfka kancelárie stratégie a techniky v Cisco Padmasree Warriorová vstáva iba málo ľudí.

V súčasnosti jedna z najznámejších žien v biznise, bývalá riaditeľka technickej kancelárie v Cisco Padmasree Warriorová začína svoju rannú rutinu vstávaním o 4.30 hod. Prečíta si e-maily, čo jej zaberie asi hodinu, skontroluje novinky, zacvičí si a pripraví syna do školy – to všetko, podľa Yahoo Finance, pred 8.30 hod.

Warriorová bola predtým CTO v Motorole.

Generálny riaditeľ spoločnosti AOL Tim Armstrong začína svoj deň o piatej ráno a preštuduje si materiály AOL.

CEO spoločnosti AOL vstáva medzi 5.00 a 5.15 hod. Okolo 7. hod. začína posielať e-maily. Počas tých dvoch hodín cvičí a číta. Tiež sa zvykne zhovárať so svojou prostrednou dcérou, ktorá je tiež ranné vtáča.

„Nie som veľký spáč a nikdy som nebol. Život je príliš vzrušujúci, aby človek trávil veľa času spánkom,“ povedal Armstrong pre Guardian.

Generálna riaditeľka spoločnosti Xerox Ursula Burnsová vstáva o 5.15 ráno.

Burnsová zvykne od skorých ranných hodín vybavovať e-maily, vstáva o 5.15 hod. a niekedy pracuje až do polnoci, tvrdí Yahoo Finance.

Čas tiež využíva na cvičenie, tvrdí Laura Vanderkamová v knihe What The Most Successful People Do Before Breakfast. „Burnsová dvakrát do týždňa trávi okolo šiestej ráno hodinu s osobným trénerom.“

Generálny riaditeľ spoločnosti Ericsson Hans Vestberg má noci a dni v neporiadku, často sú spojené v jednom dlhotrvajúcom pracovnom kolobehu.

Hans Vestberg málokedy prichádza do kancelárie po ôsmej. Keď sa ho opýtate, kedy ráno vstáva, jednoducho odpovie „skoro“.

Pred odchodom do práce Vetstberg cvičí a posiela e-maily. Jeho spoločnosť noci a dni nerozlišuje, pracuje vždy. Vestberg chodí do postele „celkom neskoro“, ale hovorí, že spí dosť.

„Naša spoločnosť nikdy nespí: Máme biznis v 180 krajinách, takže skutočných rán a noci niet,“ povedal pre Guardian.

Generálny riaditeľ spoločnosti Vodafone Vittorio Colao vstáva do šiestej.

Vittorio Colao vstáva podľa Guardianu o šiestej ráno. Cvičí, potom pracuje do 22.45 hod., s malými prestávkami na jedlo so svojou rodinou. Do postele líha okolo 23.30 hod.

Paul English vstáva o šiestej a medituje.

Paul English, spoluzakladateľ spoločnosti Kayak a cestovateľského startupu Blade, povedal pre Inc, že vstáva o šiestej.

„Zvyčajne pár minút meditujem, aby som si upokojil myseľ než idem z postele,“ hovorí. „Vstávam okolo šiestej každé ráno. Po tom, čo si skontrolujem e-maily na mojom BlackBerry, idem cvičiť. Joge sa venujem už okolo desať rokov. V mojom dome som si vybudoval meditačnú miestnosť.“

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Zulily Darrell Cavens vstáva o šiestej, a to kvôli denným predajom spoločnosti.

Zulily, online maloobchodná spoločnosť pre deti, každé ráno o šiestej pacifického času odštartuje predaj. To je aj čas, kedy jej tvorca Darrell Cavens dostáva oznámenie na svoj telefón, čo slúži ako jeho alarm.

„Časťou  mojej nočnej rutiny je aj pohľad na predbežné zobrazenie toho, ako bude stránka vyzerať ďalší deň – prvá vec, ktorú robím, je teda to, že si nechám stránku zobraziť na svojom telefóne, aby som sa presvedčil o zhode,“ povedal pre Inc.com.

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Relax

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Industry 4.0
ISO
Komunikačné zručnosti
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Marketingové zručnosti
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Počítačové zručnosti
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

marec

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X