Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Koľko stojí káva či burger v najdrahších mestách na planéte?

pixabay.com
1. júla 2015 Zdroj businessinsider.com, foto: pixabay.com Tlačiť

Výber dovolenky často závisí aj od toho, koľko má človek finančných prostriedkov. Miesta, kam sa vybrať, si preto zvyčajne volí aj podľa toho, koľko minie na bežné položky mimo dopravy na miesto určenia, napríklad na stravu.

Desať miest, v ktorých za stravu na dva týždne miniete hádam aj toľko, koľko na cestu samotnú

Cesta a ubytovanie predstavujú pri cestovaní tie najdrahšie položky. Málokto už ale rozmýšľa nad tým, koľko bude musieť investovať do stravy. „Veď sa už nejako prestravujem,“ povedia si niektorí. Ak sa však títo niektorí vyberú napríklad do Toronta či Berlína, musia sa pripraviť na to, že za obyčajný burger minú okolo 15 dolárov, čo je viac ako 13 eur.

Pozrite si desať miest, v ktorých za stravu na dva týždne miniete hádam aj toľko, koľko na cestu samotnú. O mnohom napokon svedčia ceny štyroch bežných stravovacích položiek – burgeru, sendviča, šálky kávy a pohára vína.

10. New York

O tom, že ide o jedno z najdrahších miest na život vôbec, asi počul každý. Vedeli ste ale, že za burger vo „Veľkom jablku“ zaplatíte priemerne 24,26 dolára? Ak by ste si chceli namiesto toho dať viacvrstvový sendvič, vyjde vás to na 17,69 dolára. Šálka kávy stojí 5.38 dolára a pohár vína 12.31 dolára. Toto menu pre dvoch (samozrejme, ak je človek ochotný sa podeliť) stojí 59,64 dolára.

9. Singapur

Burger a sendvič sú v tejto východnej metropole o niečo lacnejšie ako v New Yorku. Prvá položka stojí 23,49, druhá 17,02 dolára. Drahšie sú ale nápoje. Šálka kávy vám z účtu stiahne 6,06 dolára a pohár vína až 13,97 dolára. Spolu vás takto vyskladané menu vyjde na 60,54 dolára.

8. Tokio

Japonsko je nádherná a pre Európana exotická krajina, tiež sa v nej však nenajete práve najlacnejšie. V takom Tokiu napríklad zaplatíte za burger 22,54 dolára, za sendvič 18,72 dolára. Káva vás vyjde na 8,50 dolára a pohár vína na 11,03 dolára. Spolu to je 60,79 dolára.

7. Štokholm

Úžasné severské mesto vás privíta skvostnými budovami a architektúrou, ale aj nie nezaujímavými cenami za jedlo. Burger tam totiž stojí „iba“ 23,50 dolára, sendvič 22,84 dolára, šálka kávy 4 doláre a pohár vína približne 11,37 dolára. Spolu vás toto severské menu bude stáť 61,71 dolára.

6. Soul

V Južnej Kórey vedia, čo sa najviac je a pije, azda preto si za to aj poriadne zapýtajú. Za burger 21,89, za sendvič 20,10 dolára. Nápoje na tom nie sú o nič lepšie. Šálka kávy stojí 9,72 a pohár vína 13,61 dolára. Ak sa chcete takto najesť a napiť, pripravte sa na to, že budete musieť „vysoliť“ 65,32 dolára.

5. Londýn

Kto nebol v Londýne, nevie, čo je život. Alebo sa to hovorí o inom meste? Ak sa do mesta na Temži už vyberiete a dáte si štvorchodovú klasiku – burger (25,74), sendvič (22,08), kávu (6,10) a víno (11,53) –, zaplatíte 65,45 dolára.

4. Oslo

Ďalšia „perla severu“ sa ukazuje ako poriadna záťaž pre peňaženku turistov. Taký burger stojí 31,18 dolára. Na sendvič si musíte pripraviť 20,12 a na kávu 4,80 dolára. Ak sa vám ešte zažiada víno, musíte si pripraviť 12,32 dolára. Na celý „nákup“ tak budete potrebovať 68,42 dolára.

3. Hong Kong

Keď už sa vyberiete tak ďaleko, nezabudnite sa poriadne „poistiť“ a pripravte si peniaze na stravovanie. Keď na vás totiž príde hlad a objednáte si burger alebo sendvič, vypýtajú si od vás 30,57, resp. 21,09 dolára. Káva v tomto meste stojí 7,39 a pohár vína 12,29 dolára. Suma sumárum to činí 71,34 dolára.

2. Paríž

Ak chcete vidieť Eiffelovku či Louvre a nehladovať pri tom, majte kartu poriadne „nabitú“. Za obyčajný burger od vás totiž v údajne najromantickejšom meste na starom kontinente budú požadovať 29,63 dolára. Za sendvič dáte 24,39, za kávu 5,79 a za pohár vína 12,81 dolára. Spolu zaplatíte presne 72,62 dolára.

1. Ženeva

Ani nemusíte chodiť ďaleko, ak sa vám žiada prevetrať si poriadne peňaženku. Rekord v najdrahšom jedle drží totiž Európa, konkrétne mesto na juhu Švajčiarska. V Ženeve vám za burger zaúčtujú až 37,80 a za sendvič 30,59 dolára. Kávu si vypijete za 6,19 a víno za 12,13 dolára. Takéto „vyberané“ menu vás nebude stáť menej ako 86,71 dolára.

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Relax

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Industry 4.0
ISO
Komunikačné zručnosti
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Marketingové zručnosti
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Počítačové zručnosti
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

marec

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X