Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Daňové priznanie online

Daňové priznanie online
Humanet
3. marca 2015 Tlačiť

Poradíme vám, ako rýchlo a spoľahlivo spracovať daňové priznanie online na internete. Vyplnenie v rámci elektronických formulárov je veľmi jednoduché a ak neviete, ako podať takéto daňové priznanie (nielen z príjmu, ale aj z nehnuteľnosti či z motorových vozidiel), môžete sa obrátiť na daňový úrad, ktorý vám podá informácie zadarmo. Poradí aj to, aké tlačivo použiť (typ A, B alebo iné pre FO aj PO), no samotné podanie je už na vás. Existuje ale aj veľa nástrojov pre online výpočet, napríklad internetová online kalkulačka.

Žijeme v dobe internetu, ktorého prítomnosť nás sprevádza na každom kroku. Mnohé programy a služby už fungujú iba vďaka internetu. Je to pohodlné a jednoduché. Už nemusíme nič sťahovať a inštalovať ako v minulosti. Platí to aj pre daňové priznanie, ktoré podáte online na portáli Finančnej správy.

Jeho spracovanie však väčšinou vyžaduje účtovný program, prípadne editovateľné tlačivá, ktoré si musíte do svojho počítača nainštalovať a sledovať, či sú aktuálne. Pri akejkoľvek zmene tlačiva, či účtovného programu ich musíte znovu opakovane aktualizovať. Ľahko sa vám stane, že nejakú aktualizáciu prehliadnete a daňové priznanie nemusí byť správne vyplnené.

Poradíme vám ako rýchlo a spoľahlivo spracovať daňové priznanie online.

Bežný účtovný program

Spracovanie daňového priznania vyžaduje, aby ste najskôr spracovali vaše účtovníctvo v nejakom účtovnom programe. V ňom zaevidujete všetky vaše faktúry, bločky, bankové výpisy a iné súvisiace doklady. Z takto zaevidovaných dát potom dobrý účtovný program vie spracovať daňové priznanie a príslušné výkazy, ktoré súvisia so spracovaním účtovnej závierke.

Opäť, ale nesmiete zabudnúť na aktualizáciu účtovného programu. Pozorne sledujte, kedy výrobca program sprístupní najnovšiu verziu a nainštalujte si ju, aby ste mali istotu, že všetko budete mať spracované podľa platných zákonov a predpisov.

Na začiatku roka je zmien v zákonoch vždy najviac a tak program aktualizujete bežne každé dva týždne, ale aj napriek tomu sa vám môže stať, že niektorú aktualizáciu prehliadnete. Aby sa to nestalo, vznikli online účtovné programy.

Online účtovný program

Online účtovný program nikdy nemusíte inštalovať. Celý systém spracovania účtovných dát máte k dispozícii prostredníctvom internetu. Nič nemusíte nikdy sťahovať ani inštalovať. Máte tak istotu, že už žiadnu aktualizáciu neprehliadnete a že vždy a všade pracujete s najnovšou verziou programu. Účtovníctvo tak spracujete vždy podľa platných zákonov a predpisov.

Takýmto moderným účtovníctvom je aj online účtovný program Humanet. Jeho súčasťou je aj funkcia na spracovanie daňového priznania, či už pre fyzickú osobu alebo právnickú osobu.

Z dát, ktoré ste v online účtovníctve spracovali, vám program vytvorí daňové priznanie a všetky výkazy, ktoré s ním súvisia. Všetko spracujete online, vytlačíte si, čo potrebujete.  Taktiež vytvoríte aj elektronické daňové priznanie a výkazy vo forme XML súborov a tie pohodlne podáte na portáli Finančnej správy.

Je to jednoduché, pohodlné a najmä bezpečné. Viete, že ak sa vám pokazí počítač v čase, keď pracujete na daňovom priznaní, tak o žiadne údaje neprídete. Sadnete k druhému počítaču a vďaka online účtovníctvu, pokračujete v spracovaní účtovníctva a daňového priznania tam, kde ste skončili na starom počítači, ktorý vám práve vypovedal služby.

Prejdite na online účtovníctvo a zbavte sa otravných inštalácií a aktualizácií. Začať môžete okamžite a bezplatne na http://www.humanet.sk.

Odporúčané ebooky

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Účtovníctvo

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

apríl

09máj8:30Compliance management system (CMS)8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva, zákony

09máj8:30Rast cien stavebných materiálov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Stavebníctvo

09máj8:30Compliance management system (CMS)8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva, zákony

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X