Prihlásenie  •  Registrovať

Začiatok podnikania

Ako začať podnikať, potrebné kroky a dokumenty, úrady, termíny, poplatky

Začiatok podnikania

Poslaťod migričko » Str 10. Aug 2011 15:50:28

Dobrý den.Prosím Vás je to pravda že ak chcem začať podnikať takže potrebujem akusi špeciálnu kasu.Síce som na RD a chcem si otvoriť malé potraviny na dvore.Neviem čo všetko k tomu potrebujem .Ďakujem.
migričko

Re: Začiatok podnikania

Poslaťod Renata.Bahnova » Str 10. Aug 2011 21:13:12

Dobrý deň,

áno v súčasnosti je lepšie zakúpiť certifikovanú pokladňu s fiškálnym modulom, ktoré budú povinné od 1.1.2012.
Na maloobchod je výnimka iba v prípade ak by ste bola občanom s ťažkým zdravotným postihnutím, prípadne ak by takýto občan bol prevádzkovateľom (majiteľom) obchodu.
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod Renata.Bahnova » Str 10. Aug 2011 21:13:12

Renata.Bahnova píše:Dobrý deň,

áno v súčasnosti je lepšie zakúpiť certifikovanú pokladňu s fiškálnym modulom, ktoré budú povinné od 1.1.2012.
Na maloobchod je výnimka iba v prípade ak by ste bola občanom s ťažkým zdravotným postihnutím, prípadne ak by takýto občan bol prevádzkovateľom (majiteľom) obchodu.

Dávam do pozornosti:

http://www.podnikam.webnoviny.sk/regist ... nice/20411
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod migričko » Štv 11. Aug 2011 14:45:31

Ďakujem.Však chcela by som sa opýtať potrebujem mať ku začiatku podnikania aj vypis registra trestou ,ked tie potraviny chcem mať na zahrade v domčeku? a ked budem mať vybavenu hygienu a živnost na aký urad mi treba ešte ísť.Ďakujem
migričko

Poslaťod Renata.Bahnova » Str 17. Aug 2011 23:39:36

Základom je hygiena a ŽÚ, potom zaregistrovať pokladňu na DÚ. Ak budete mať zamestnancov prichádzajú do úvahy ďalšie inštitúcie.
Tiež by bolo treba zájsť na mestský úrad alebo obecný úrad - poplatok za komunálny odpad, príp. daň z nehnuteľností sa môže zmeniť - je to v závislosti od VZN mesta/obce
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod migričko » Sob 20. Aug 2011 16:20:14

Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať ako by mal vyzerať podnikaťelský plán,čo ma obsahovať alebo ako to ma vlstne byť.Ďakujem
migričko

Poslaťod Renata.Bahnova » Pon 22. Aug 2011 13:57:41

Keď ste na MD, na čo potrebujete PZ? Ak na ÚP na ich stránke býva osnova aj na nete. Ale dôležité je k čomu ho potrebujete, podľa toho ho treba aj urobiť
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod migričko » Pon 22. Aug 2011 17:36:26

Dobrý deň.Ja neviem,potrebujem ho ak si idem otvoriť potraviny alebo ako? Ďakujem.
A chcela som sa ešte opýtať,može si vybaviť živnosť aj žena na dochodku a má nárok na nieaku dotáciu? Čo sa týka rokou ma 70 rokou.
migričko

Poslaťod Renata.Bahnova » Pon 22. Aug 2011 17:36:26

migričko píše:Dobrý deň.Ja neviem,potrebujem ho ak si idem otvoriť potraviny alebo ako? Ďakujem.
A chcela som sa ešte opýtať,može si vybaviť živnosť aj žena na dochodku a má nárok na nieaku dotáciu? Čo sa týka rokou ma 70 rokou.

Áno môže ale asi ju nezaregistrujú ako nezamestnanú na ÚP, takže dotáciu nedostane
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod migričko » Uto 23. Aug 2011 9:41:33

Dobrý deň.Mohla by som predavať potraviny v predajnom stánku? Má rozlohu 6 krát 3 metre.Je tam umyvadlo aj wc.ďakujem.
migričko

Ďalší

Späť na Začiatok podnikania

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť