Prihlásenie  •  Registrovať

Začiatok podnikania

Ako začať podnikať, potrebné kroky a dokumenty, úrady, termíny, poplatky

Re: Začiatok podnikania

Poslaťod kuko7 » Pon 29. Aug 2011 14:46:45

Pekny den prajem , od 1.9 mam zivnost na fotograficku cinnost,,,zaujimalo by ma, od kedy potrebujem zakupit registracnu pokladnu, co vsetko treba vybavit pred tym ako zacnem,,,,som studenkou vysokej skoly denneho studia a v zdravotnej poistovni mi vraveli, ze dokonca ani tam nemusim platit, kedze som student, je to naozaj pravda?
A este by ma zaujimalo, ak by som mala zaujem platit si dobrovolne nemocenske , ked sa treba informovat? Ide o to, aby som v priprade ak by sme mali dalsie dietatko, dostavala matersku. Co by ste odporucili, ako najlepsie vyriesit tuto situaciu? Dakujem za info, Peta
kuko7
Nový člen

Poslaťod Renata.Bahnova » Pon 29. Aug 2011 22:01:07

RP potrebujete od začiatku živnosti, zp nemusíte platiť, ale po podaní DP Vám spraví zdravotná poisťovňa Ročné zúčtovanie a vypočíta vám koľko zaplatíte. Dobrovolné nemocenské poistenie si môžete založiť na Sociálnej poisťovni - musíte si toto poistenie platiť najmenej 270 dní pred nástupom na PN alebo na MD
Čo sa týka tej živnosti - neviem či pri tejto živnosti treba niečo špeciálne vybavovať
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod migričko » Štv 01. Sep 2011 15:42:51

Dobrý,je to pravda že ku potravinam potrebujem niejake HCCP,a čo to vlastne znamená.Ďakujem
migričko

Poslaťod Renata.Bahnova » Štv 01. Sep 2011 15:42:51

migričko píše:Dobrý,je to pravda že ku potravinam potrebujem niejake HCCP,a čo to vlastne znamená.Ďakujem

Na Vašom mieste by som najprv absolvovala odborné školenie na hygiene, ktoré aj tak budete musieť mať, ak chcete pracovať s potravinami. Tiež si zistite na hygiene aké podmienky musíte splnať
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod renata bahnová » Ned 04. Sep 2011 23:11:14

Treba sa asi informovať na Úrade verejného zdravotníctva - hygiena
renata bahnová

Predchádzajúci

Späť na Začiatok podnikania

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť