Martina T. píše:Chcem sa poradiť o možnostiach všetkých príspevkov pre invalidného dôchodcu (55%) na SZČ.
Od 1. 9. 2011 som evidovaná na úrade práce, nakoľko sa mi však nedarí nájsť zamestnanie, chcela by som založiť živnosť. Neviem však, o ktoré príspevky je najvhodnejšie ( z finančného hľadiska) žiadať. Našla som viacero paragrafov, ktoré sa venujú týmto príspevkom, avšak neviem, či pre invalidného dôchodcu je možné získať len príspevok podľa §57, alebo i iné príspevky. Je možné žiadať viacero príspevkov súčasne / je možnosť vybrať si konkrétny paragraf / alebo je to pridelené automaticky? Má vôbec invalidný dôchodca nárok na vyšší príspevok v porovnaní so zdravou osobou?
Nemám žiaden vstupný kapitál a tak by som chcela využiť všetky možnosti, ako získať čo možno najvýhodnejší príspevok/y.
Zároveň som stále neviem, aký najvyšší príspevok je možné získať (podnikať by som chcela v Trnave), nakoľko pri prezeraní mnohých diskusií som zaznamenala dosť rozdielne výšky príspevkov.
Taktiež ma zaujíma otázka chráneného pracoviska. V prípade, že by som si otvorila podnik, v ktorom by som pracovala ja + osoba, ktorá nie je invalidným dôchodcom, bolo by toto pracovisko považované za chránené a tým by mohlo získať isté výhody, alebo nie?
Budem Vám veľmi povďačná za odpovede, nech sa konečne pohnem z miesta a nemusím čítať len nekokrétne znenia paragrafov.
Ďakujem
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť