Prihlásenie  •  Registrovať

Prispevok pri založení živnosti.

Ako začať podnikať, potrebné kroky a dokumenty, úrady, termíny, poplatky

Prispevok pri založení živnosti.

Poslaťod maro188 » Pon 07. Feb 2011 14:47:20

Zdravim chcem sa spítat či je možné požiadat o príspevok pri založení živnosti aj potom ako už mám živnosť? Na úrade som bol 6mesiacov.
maro188
Nový člen

Re: Prispevok pri založení živnosti.

Poslaťod Renata.Bahnova » Pia 27. Máj 2011 0:13:15

Bohužiaľ, nie. Tento príspevok je podmienený evidenciou v nezamestnanosti aspoň 3 mesiace a z tejto evidencie musí uchádzač požiadať o príspevok podľa §49 Zákona o službách zamestnanosti, podpísať dohodu s ÚP a potom si až založiť živnosť.
Takáto je postupnosť. Ak chceš získať príspevok, musíš živnosť zrueiť, znova sa na 3 mesiace zaevidovať a splniť podmienky (školenie, podnikateľský zámer, komisia a naviac potvrdenia, že nemáš záväzky voči SP,ZP a DÚ)
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod zienka » Ned 29. Máj 2011 21:20:03

Akurát mi schválili príspevok, a na kurze boli ludia, ktorí mali živnosť iba pozastavenú. Tak neviem...
zienka
Nový člen

Poslaťod Renata.Bahnova » Str 01. Jún 2011 23:48:04

Mohli mať pozastavenú živnosť napr. na stavebnú činnosť, ale príspevok žiadali na maloobchod, čo pre nich bola nová živnosť.
K dohode treba predložiť živnosť s dátumom účinnosti po podpise dohody. Ak obnovíte prerušenú živnosť platí Vám pôvodný živnostenský list s dátumom dajme tomu spred 10 rokov
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod Andrejka » Štv 08. Dec 2011 22:26:59

Zdravim,

zvazujem zalozenie zivnosti. Kde by som nasla presnejsie info a prispevku pri zalozeni zivnosti? Viete mi poradit, prosim :?: :?:

Dakujem :)
Andrejka
Nový člen

Späť na Začiatok podnikania

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia