Prihlásenie  •  Registrovať

Prepis firmy na manžela

Ako začať podnikať, potrebné kroky a dokumenty, úrady, termíny, poplatky

Prepis firmy na manžela

Poslaťod majka » Štv 14. Júl 2011 13:45:53

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Vlastním obchod s textilom na ktorý mám samozrejme živnosť. Manžel má taktiež živnosť, chcela by som vedieť, či sa mi oplatí prepísať obchod na manžela, či to bude lacnejšie na mesačné náklady - či sa mi to oplatí ???
Budem musieť všetko nanovo vybavovať, na jeho meno a on ma bude musieť zamestnať- pričom bude musieť za mňa mesačne odvádzať nejaké peniažky to ešte nemám zistené koľko. Poradťe mi, ak máte niekto skúsenosť, či sa mi to po finančnej stránke oplatí. Ďakujem pekne.
majka
Nový člen

Re: Prepis firmy na manžela

Poslaťod topjr » Pia 15. Júl 2011 19:28:58

ak su moje znalosti spravne tak vas manzel nemusi zamestnat ako rodinneho prislusnika cize nemusi za vas platit do statu nic
topjr

Poslaťod majka » Sob 16. Júl 2011 0:00:25

Tak teda budem zamestnaná na dohodu ?? Vtedy sa platí minimum ? Ale to môžem pracovať iba niekoľko hodín.
Ja mám znalosti akurát o tom, že rodinný príslušník môže vypomáhať vo firme bez toho aby ból zamestnaný. Či ???
Ďakujem za dotaz.
majka
Nový člen

Poslaťod topjr » Sob 16. Júl 2011 0:00:25

majka píše:Tak teda budem zamestnaná na dohodu ?? Vtedy sa platí minimum ? Ale to môžem pracovať iba niekoľko hodín.
Ja mám znalosti akurát o tom, že rodinný príslušník môže vypomáhať vo firme bez toho aby ból zamestnaný. Či ???
Ďakujem za dotaz.

ja to mam tiez tak, mam obchod a manzelka v nom pracuje/vypomaha/a mal som kontroly a dopadli dobre ,viac nemozem pomoct ahoj a nech sa vam dari..........
topjr

Poslaťod Renata.Bahnova » Sob 16. Júl 2011 8:49:55

Skúste najprv toho právnika čo sa týka domu a potom riešte svoju firmu na manžela, pretože ked on je v zahraničí môže to byť komplikovanejšie pri vybavovaní rôznych záležitostí
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Späť na Začiatok podnikania

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť