Prihlásenie  •  Registrovať

Pozastavenie živnosti

Ako správne pozastaviť alebo ukončiť živnosť, na čo netreba zabudnúť, kde sa treba odhlásiť, praktické rady

Re: Pozastavenie živnosti

Poslaťod lenka.romanova85@gmail.com » Pia 27. Aug 2010 15:32:20

Aj ked som nemala za tie tri mesiace ziaden prijem? Nic? To je strasne komplikovane, teda.
Musim o tom, ze mam obnovenu zivnostu upovedomit terajsieho zamestnavatela? Moze mi urobit DP za rok 2010 on?

Predpokladam, ze ma nijaky urad neupozorni na to, co vsetko musim urobit, musim na to dohliadnut asi sama :?
Dakujem moc za odpoved.
lenka.romanova85@gmail.com

Poslaťod dilik » Ned 29. Aug 2010 16:53:31

to, ze si nemala prijem vieš iba ty a nie danovy urad, socialna a zdravotna poistovna. Preto im budes musiet dolozit podklady, teda urobit uzavietku a podat danove priznanie. Bohuzial je to tak :oops:
Terajšiemu zamestnavateľovi to podla mna nemusis oznamovať, jedine, ze by mu prekazalo ze mas podobny predmet činnosti. Mohol by mat pocit, ze mu konkurujes a mohol by mat dovod na rozviazanie pracovneho pomeru.
dilik

Poslaťod ajuska15@azet.sk » Pon 13. Sep 2010 21:08:48

Dobrý den, som zamestnana ako pomocna sila v kuchyni. Zamestnavatel chce zrusit pozastavit zivnost a nas chce poslat na pn. ale ako to teraz bude?somnou? nechapem ako to bude potom prvych 10 dni zamestnavatel ale ked prerusi zivnost tak potom ako my budeme chraneny????pretoze sa to netýka len mňa ale viacerých zamestnancov.Ďakujem
ajuska15@azet.sk

Poslaťod luskacik1@zoznam.sk » Štv 07. Okt 2010 8:36:00

Dory den potreboval by som poradit mam pozastavenu zivnost do 31.10.2010 a chcel by som jej pozastevenie predlzit oo dva roky prosim poradte ako mam vypisat to tlacivo a pomoc velmi pekne dakujem.
luskacik1@zoznam.sk

Poslaťod kuretmar@mail.t-com.sk » Sob 09. Okt 2010 20:24:27

Dobrý deň, môj manžel k 1. máju pozastavil živnosť z nedostatku práce. Teraz dostal ponuku práce, ale na živnosť, preto si otvoril novú, ako zámočník. Chcem sa opýtať, či je povinný prihlásiť sa do soc. poisťovni a platiť odvody. Ďakujem za radu ;)
kuretmar@mail.t-com.sk

Poslaťod Renata.Bahnova » Pia 27. Máj 2011 0:38:02

Chcela by som upozorniť na zmenu živnostenského zákona ohľadom pozastavenia živnosti. Minulý rok nadobudla účinnosť novela, podľa ktorej sa dá pozastaviť živnosť najviac na tri roky. To by bolo OK, ak by táto novela nebola prijatá retrospektívne.
Čo z toho vyplýva????
Ak si niekto pozastavil živnosť od 1.1.2010 na 10 rokov napríklad, nebude ju mať pozastavenú 10 rokov, ale automaticky sa mu táto živnosť obnoví 3 roky od účinnosti tejto novely zákona o živnostenskom podnikaní, čo je myslím asi 1.7.2013.
Je veľmi pravdepodobné, že počas týchto 3 rokov a hlavne v roku 2013 zdravotné poisťovne dobre zarobia:

Máme overené, že živnostenské úrady nebudú nikoho na nič upozorňovať (neznalosť zákona neospravedlňuje)
A za predpokladu, že v roku 2014 budú RZZP za rok 2013 robiť zdravotné poisťovne samé "staronovým" živnostníkom príde rovno dlžoba za zdravotné poistenie a než sa spamätajú aj narastie........

Mirko, čo ty na to? To by stálo a za slušný článok spracovať a do roku 2013 aspoň zopár krát tému otvoriť, nie?
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod MirečekSyreček » Pia 27. Máj 2011 8:52:50

Svätá pravda Renči. Dám pripraviť spracovanie podrobnejších informácií k tejto téme. Ďíky za upozornenie :-)
Keď zlyhajú všetky možnosti, prečítaj si návod!
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

Predchádzajúci

Späť na Ukončenie, pozastavenie podnikania, zmeny

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť