Prihlásenie  •  Registrovať

Zaúčtovanie príspevku z ÚP v softe POHODA

Rady ako správne viesť účtovníctvo

Zaúčtovanie príspevku z ÚP v softe POHODA

Poslaťod Sally » Pon 25. Júl 2011 12:07:22

Dobrý deň , prosím Vás poradí mi niekto ako mám zaúčtovať príspevok na podnikannie v softe POHODA ? V Ostatných záväzkoch nemám možnosť vybrať predkontáciu Dotácie , pretože ju tam nemám . Môžem použiť predkontáciu - Ostatný výdaj nedaňový ? Z účtovníctvom len začínam a keď mi už ani v POHODE nevedia poradiť ... ďakujem za akúkoľvek radu :)
Sally
Nový člen

Re: Zaúčtovanie príspevku z ÚP v softe POHODA

Poslaťod alenama » Uto 26. Júl 2011 10:45:05

Ahoj príspevok na podnikanie z úradu práce je predsa tvoj príjem a nie výdaj. V čase prijatia príspevku na podnikanie ho účtuješ ako ostatný príjem nedaňový, prípadne dotácia. V priebehu použitia príspevku na účel určený v podnikateľskom zámere účtuješ do výdavkov - podľa druhu - ostatný réžijný výdaj, poistné atď a súčasne účtuješ k tejto položke ostatný príjem daňový a tá istá suma ti vstupuje do nákladov aj do výnosov v tom istom roku. V Pohode účtujem už niekoľko rokov a doposiaľ som to vždy mala v poriadku.
alenama

Poslaťod Sally » Uto 26. Júl 2011 16:28:42

prešla som už kopec príspevkov na túto tému , napr :

príspevok - príjem v banke = PNZD + kniha záväzkov
výdavky, ktoré sú schválené v projekte = VOZD
interný doklad vo výške skutočných výdavkov = POZD + zníženie záväzku v knihe záväzkov.

Ja to potrebujem po lopate preložiť ako to mám urobiť v POHODE ... akú predkontáciu použiť v OZ atď . :roll:
Sally
Nový člen

Poslaťod Renata.Bahnova » Uto 26. Júl 2011 22:10:03

Sally máš to super naštudované - je to tak ako píšeš

Ak nemáš vo výbere predkontácií (účtovných pohybov v JÚ) výber Dotácie, kľudne môžeš použiť Ostatné výdaje neovplyvňujúce základ dane.
Pravdupovediac my máme na výber Dotácie v Money S3 ale aj tak používame OVNZD v záväzkoch.

PS:Sorry včera mi nešlo prihlásenie
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Späť na Účtovníctvo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť