Prihlásenie  •  Registrovať

skúsenosti s účtovným software

Rady ako správne viesť účtovníctvo

skúsenosti s účtovným software

Poslaťod Peter Jankov » Štv 17. Nov 2011 15:02:23

Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s vedením účtovníctva prostredníctvom firmy Finecon Technologies s.r.o.,
ak áno, tak by ma zaujímalo ako ste s ním spokojný.
Ak nie tak tu prikladám link na ich stránku http://www.pro-fit.sk/? a zaujímalo by ma, či by ste ako firma poskytujúca vedenie účtovníctva mali záujem a dôverovali by ste takejto spoločnosti.

Keďže ako začínajúci podnikateľ sa snažím minimalizovať náklady na čo najnižšiu možnú mieru, tak preto ma ich ponuka zaujala, no chcel by som vedieť viac názorov aj od Vás a iných skúsených ľudí z danej oblasti, čo si o vedení účtovníctva takýmto spôsobom myslíte.

Za odpoveď ďakujem

s pozdravom

Peter Jankov
Peter Jankov
Nový člen

Re: skúsenosti s účtovným software

Poslaťod papagaj » Štv 17. Nov 2011 21:41:29

tak tento online uctovnicky system nepoznam....ale zmyslom kazdeho z nich je najskor ponuknut sluzby zadarmo (aby si to tam kazdy ponahadzoval) a potom ti uz nic ineho nezostane, iba si to zaplatit (kedze tam uz budes mat kopec informacii vlozenych) a nebude sa ti to potom chciet nahravat do noveho software :-). Ja osobne pouzivam Kros, ten tiez poskytuje aj bezplatnu verziu (tiez som sa tak nachytal a dodnes robim s Krosom) a uz si ho aj platim :lol:
papagaj

Poslaťod Renata.Bahnova » Pia 30. Dec 2011 6:51:26

Bezplatné verzie alebo testovanie sú výhodné, ale musíš byť zorientovaný v účtovnej a daňovej problematike - to za teba nespraví žiaden soft. Treba si overiť aj ceny za účto a možno zistíš že pri tej minimalizácii nákladov, je pre teba výhodnejšie zaplatiť nejakú sumu za účto mesačne. Počas času, ktorý by si venoval štúdiu zákonov a ich zmien túto sumu možno zarobíš niekoľkokrát
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod Peter Jankov » Str 04. Jan 2012 13:29:27

Áno, to máte pravdu, ale ja som zabudol v tom mojom prvom príspevku spomenúť, že môj predmet podnikania je vedenie účtovníctva (okrem iného aj činnosť ekonomických a organizačných poradcov a sprostredkovanie obchodu). Teda ja prostredníctvom toho software by som viedol účtovníctvo iným podnikateľským subjektom.
Viem, že to zahŕňa veľa štúdia zákonov a neustáleho sledovania legislatívy ale keďže mám skončenú OA a momentálne študujem na VŠ s ekonomickým zameraním tak si myslím, že by som to mohol zvládnuť, keď to zvláda kadejaká "trojmesačná" účtovníčka z kurzu.
Ale samozrejme, že neviem všetko a som v tej praktickej sfére ešte málo skúsený no dúfam, že keď budem potrebovať pomoc, tak práve na tejto poradni ju dostanem.

Zatiaľ ďakujem za reakcie,

prajem všetko dobré do Nového roka,

s pozdravom

Peter Jankov :)
Peter Jankov
Nový člen

Poslaťod evicinagy686 » Štv 05. Jan 2012 14:22:55

Ja nemám skúsenosti s uvedeným softom, ja používam pohodu a to už cez 15 rokov. Som s ňou veľmi spokojná. Fakt dôkladne páruje, robí zápočty a vždy ak je nejaká novelizácia už je to tam. Nepotrebujem zvlášť si platiť do plusu všelijaké zohľadnenia nových dokumentov atď. Robila som aj z inými programmi, ale tento sa mi hodí najviac. Odporúčam ho každému.
evicinagy686
Nový člen

Poslaťod Renata.Bahnova » Pon 09. Jan 2012 0:20:59

Používanie softu je otázka zvyku - robím v troch, sú tam rozdiely. Niekedy však považujem za výhodu, ak je menej dokonalý - človek sa musí vedieť zorientovať a pochopiť problematiku. A to je v účte a v našej stále sa meniacej legislatíve dosť podstatné. Preto sú často schopní robiť kvalitnejšie účtovníctvo absolventi trojmesačného kurzu, pretože chcú a baví ich to ako absolventi niekoľkých VŠ, ktorí ovládajú dokonale teóriu, ale v praxi sa nevedia zorientovať. Samozrejme, že to nie je pravidlo.

Ak chcete robiť účtovníctvo profesionálne, určite žiadna bezplatná alebo DEMO verzia, ale platená verzia s aktualizáciami. Treba si posťahovať demoverzie a vyskúšať a potom ďalším kritériom je cena. Niektoré softvérové firmy ponúkajú účtovným kanceláriám a podnikateľom až 30% zľavu
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod Hosť » Štv 15. Mar 2012 21:59:06

Ja pracoujem s Omegou od KROSU a nestabilnejsi program nepoznam, je to ako virus a nie uctovny program, keby som do nej neinvestoval tolko penazi, neodporucil by som ju ani nepriatelovi.
Hosť

Späť na Účtovníctvo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť