Prihlásenie  •  Registrovať

Podnikatelsky ucet a osobne platby

Rady ako správne viesť účtovníctvo

Podnikatelsky ucet a osobne platby

Poslaťod Peter1 » Pon 16. Jan 2012 23:29:44

Zdravim. Chcel by som sa spýtat ci možem pracovat s podnikatelskym uctom (platby a transakcie) aj ked sa nejedna o platby v podnikaní. Niekto hovorí že s podnikatelskym uctom prevedene peniaze musia byt kryte fakturami a iny že nie. Som v pomykove.

Chcel by som používat podnikatelsky ucet aj na sukromne ucely je to možne? Nebudem mat s toho zle?
Peter1

Re: Podnikatelsky ucet a osobne platby

Poslaťod Renata.Bahnova » Pon 16. Jan 2012 23:29:44

Peter1 píše:Zdravim. Chcel by som sa spýtat ci možem pracovat s podnikatelskym uctom (platby a transakcie) aj ked sa nejedna o platby v podnikaní. Niekto hovorí že s podnikatelskym uctom prevedene peniaze musia byt kryte fakturami a iny že nie. Som v pomykove.

Chcel by som používat podnikatelsky ucet aj na sukromne ucely je to možne? Nebudem mat s toho zle?

Je to možné, v prípade že ste SZČO a vediete JÚ, len nepraktické. takýto účet je neprehľadný pre Vás, pre prípadné kontrolné orgány a hlavne pre Vašu / šho účtovníčku/ka. Môže sa Vam stať že to bude pre vas aj drahe ak platba za účto je počítaná podľa položiek
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Späť na Účtovníctvo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia