Prihlásenie  •  Registrovať

odvody na materskej

Všetko o mzde a odvodoch podnikateľa, odvody do poisťovní (zdravotná poisťovňa, Sociálna poisťovňa), odvody zamestnancov, živnostník zamestnávateľ

odvody na materskej

Poslaťod michella583@azet.sk » Pia 15. Okt 2010 10:54:06

dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Momentálne som na materskej dovolenke, poberám rodičovský príspevok, mám pozastavenú živnosť, potrebujem ju znova rozbehnúť a chcem vedieť či mám povinnosť prihlásiť sa na sociálnej poisťovni a začať platiť odvody.Ďakujem
michella583@azet.sk

Re: odvody na materskej

Poslaťod Renata.Bahnova » Pia 27. Máj 2011 0:25:31

V roku 2010 by znela odpoveď takto :

Ak ste 1.7.2010 nemala "živú" živnosť, odvody platiť nemusíte. Pozastavená a zrušená živnosť nie je živá. Ak ste 1.7.2010 mala živnosť živú, postupujete podľa toho, či podľa DP za rok 2009 ste povinná platiť odvody na SP, teda či výška Vašich hrubých príjmov, presiahla hranicu príjmov pre povinnú registráciu na SP.

V roku 2011 znie odpoveď takto:

Ak ste podľa DP za rok 2010 presiahla hranicu hrubých príjmov pre povinnú registráciu, kedykoľvek v nasledujúcich 12 mesiacoch založíte zrušenú živnosť alebo obnovíte pozastavenú živnosť, ste povinná platiť odvody na SP podľa DP za predchádzajúci rok.
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Späť na Mzdy a odvody

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť