Prihlásenie  •  Registrovať

ako na trh?

Ako hľadať zákazníkov, ako ich oslovovať, reklama

ako na trh?

Poslaťod Martin.Hrbko » Štv 21. Máj 2009 17:16:12

Pozdravujem.Potrboval by som od vas radu .

Zacinam podnikat vo vyrobe mrazenych polotovarov a chcel by som oslovit trh (obchodne retazce ,dodavatelske firmy.)

Som v tom tak povediac uplny zaciatocnik a neviem kde  a ako zacat. mohol by mi niekto poradit ,prip. napisat svoje skusenosti  aj s niecim podobnym.

Diky moc.

Martin.Hrbko
Nový člen

Reakcia

Poslaťod Michal.Dragan » Str 10. Jún 2009 11:17:42

Neviem ci je to este aktualne ale tak par rad.

Najprv navstiv prislusne stranky spolocnosti (napr. Tesco, COOP Jednota, CBA, Lidl, Hypernova), na kazdej stránke najdes kontakty pre dodavatelov. Nasledne ich oslovis ci je este u nich priestor a nemaju zazmluvnenych inych dodavatelov. Nasledne ak budu mat zaujem, budes im musiet predlozit:

- cenniky

- vizualy vyrobkov

- vzorky

- atd

Nasledne zasada cenova rada, kktorá zhodnotí ci ano alebo nie.

Takteiz Ti odporucam aby si si pripravila aj nejaky marketingovy a reklamny plan, ako tzv. podporu predaja. Cize co budes robit Ty aby sa Tvoje vyrobky v retazcoch predavali.Napr. reklama v printoch, reklama na internete, spotrebitelske sutaze, reklama OOH, atd.

Po ich odsuhlaseni sa bud stanes dodavatelom alebo sa nestanes. Avsak nie je to jednoduche. Ja som chcel distriboavat Aloe Vera do obchodov, ale zatial sa mi ozvali jedine s CBA, v hypernove uz maju plny sortiment napojov Aloe Vera.

Michal.Dragan
Nový člen

Priprav si kvalitný marketingový plán

Poslaťod MirečekSyreček » Štv 18. Jún 2009 12:40:40

Tino, ak si pripravíš kvalitný marketingový plán, ktorý bude naviazaný na ciele spoločnosti (ktoré chceš dosiahnúť), tak ten ti dá odpoveď na to ako to urobiť.

Tu je o tom niečo napisané
> Čánok

Najdôležitejsie pre teba je si určiť, kto je tvojou cieľovou skupinou (predajné reťazce, bežní zákazníci,...?), potom treba hľadať kde ich nájdeš a ako ich oslovíš. A je to :-)

Držím palce,

miro

Keď zlyhajú všetky možnosti, prečítaj si návod!
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

Re: ako na trh?

Poslaťod Siena » Štv 20. Máj 2010 8:10:56

Ahojte,

tiež si kladiem podobné otázky, pretože mám v úmysle zastupovať jednu dánsku firmu na slovenskom a českom trhu. Predmetom predaja sú krby a chcem ich ponúknuť obchodným reťazcom so stavebninami ( Baumax, Mountfield). Rady od Michala Dragana považujem za veľmi užitočné, ale kladiem si ešte jednu otázku a to ako sa dostať do osobného styku s koordinátormi nákupu týchto reťazcov.Bojím sa, že keď ich budem kontaktovať osobne pre nedostatok času ma hneď odmietnu. Viem mi prosím v tomto niekto poradiť?
A ešte niečo, aká forma je najvhodnejšia na prieskum trhu?

Ďakujem za každú radu a prajem Vám pekný dník !
Siena
Nový člen

Re: ako na trh?

Poslaťod Michal.Dragan » Štv 20. Máj 2010 8:13:43

Prieskum trhu:
Skús napríklad predávať produkty cez aukro. Ak to tam budú kupovať tak je dobre, ak nie tak prúser :/

Osobne sa s Tebou na začiatok nikto nestretne, musís ich presvedčiť najprv cez email alebo poštou. poslať im nejaké vzorky, cenník, VOP a podobne.
Michal.Dragan
Nový člen

Späť na Marketing

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť