Prihlásenie  •  Registrovať

Ako efektívne osloviť zákazníkov?

Ako hľadať zákazníkov, ako ich oslovovať, reklama

Ako efektívne osloviť zákazníkov?

Poslaťod MirečekSyreček » Štv 06. Nov 2008 22:35:33

Ahojte, hľadám najefektívnejšiu formu oslovovania zákazníkov. Za málo peňazí, veľa muziky :-).
Môže mi niekto z vás poradiť do akej metódy oslovovania zákazníkov sa oplatí investovať a aké máte s nimi skúsenosti?

Chcem si otvoriť malú predajňu na predaj detského tovaru v Blave. Som výhradný distributér zahraničnej značky na slovensku a rozbieham predaj.
Keď zlyhajú všetky možnosti, prečítaj si návod!
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

Reklama

Poslaťod Ladislav » Sob 08. Nov 2008 19:17:59

Ahoj Miro,

mám skúsenosti s reklamou v Rádiu. Takže u mňa vyhráva regionálne rádio na rozbeh predajne. Potom regionálna tlač-inzertné noviny. Ak ak naozaj chceš reklamu za korunu, tak si po okoli roznos vlastné letáky :)

Čo sa týka ceny: Rádio sa určuje od dĺžky spotu, prípadne čítanej reklamy, sponzorskej súťaže atď. násobí sa to počtom opakovaní->tu by si mal mať nárok na rôzne množstevné zľavy. Cena jedného 30sekundového spotu sa pohybuje od 500,- do 12 000,- (fanko) bez DPH.

Inzertné noviny ponúkajú aj zadarmo inzerciu, avšak musíš hľadať ktoré. Potom si over distribútorov-resp. sieť potencionálnych klientov, čiže v predchádzajúcom prípade poslucháči a teraz čitatelia. Samozrejme keď niečo dávaš do novín, ktorú stranu si čitateľ vždy všimne? No a na tejto strane tiež to musí zaujať-a to je veľkosť, grafická úprava-napr. logo, farby.

Ak máš čo ponúknuť, môžeš skúsiť aj hodnotu reklamy vybártrovať.

Počítaj tiež s poplatkami, ako výroba, umiestnenie vo frekventovanom vysielacom čase - prípadne na prednej strane inzertných novín.

Držím ti palce. Laco
Ladislav

Reklama za korunu

Poslaťod MirečekSyreček » Ned 09. Nov 2008 19:21:03

Ahoj Laco, dakujem ti za tipy na rozbeh marketingovych aktivit. Zatial asi vyuzijem asi najlacnejsiu reklamu - vlastne letaky. Cena za vyrobu 500-1000 ks, bude minimalna v porovnani s radiom.

Regionalne radio, je zaujimava forma, ale pre moje zaciatky, zatial drahym spasom :-). Mozno neskor.

Ake mas skusenosti s internetovou reklamou?

dakujem, miro
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

Reklama na webe

Poslaťod Ladislav » Ned 09. Nov 2008 19:49:29

Ahoj Miro,

keď ja nájdem leták v schránke, mám ho v ruke asi 2 sekundy. Pod schránkami máme krabicu z kartónu a tá sa permanentne plní letákmi. Ale ide o to či si to ten rodič všimne. Ak investuješ do letáku, premysli si, ako najefektívnejšie zabrániš plneniu krabice.

Ja osobne mám reklamu aj na internete, mám vlastnú web stránku, moju firmu nájdeš aj na firemných portáloch. Tiež sú spoplatnené, ale aj zadarmo. Každý portál by mal mať štatistiky návštevnosti. Informuj sa o nich. Nemusia byť pravdivé:)

Potom existuje mnoho stránok s desať tisíc návštevníkmi aj miliónmi. Avšak čím kvalitnejší portál, tým drahší banner.

Inak tiež som chcel investovať do reklamných tabúl resp. bilboard. Ale od toho som upustil, možno v budúcnosti. Tu platíš za veľkosť tabule, dobu vyvesenia-nalepenia a samozrejme lokalita.

P.S. Prečo sa vraví investovať do reklamy?
Ladislav

V čom podnikáš?

Poslaťod MirečekSyreček » Ned 09. Nov 2008 19:53:40

Ahoj Laco, v čom podnikáš? ak to môžeš prezradiť.

Keďže už máš skúsenosti s webovou reklamou, na ktorých portáloch sa ti najviac osvedčilo umiestniť reklamu?

Vyrábaš si bannery sám?

díky za rady :-)
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

reklama

Poslaťod Renata.Bahnova » Ned 09. Nov 2008 21:03:38

Ja pôsobím vo sfére služieb a reklamu som použila iba niekoľkokrát. V regionálnych novinách - dosť malá odozva, na bezplatných internetových zoznamoch - katalógoch - je to dlhodobá záležitosť, takže odozva bola väčšia, ale výsledný efekt dosť malý.
Najviac sa mi osvedčilo doporučenie, ale to samozrejme trvá dlhšie a zákazníci musia byť max. spokojní,aby ťa odporučili ďalej svojim známym.
Myslím, že detský tovar je dosť zaujímavá záležitosť. Ja by som skôr ako letáky rozmýšľala nad oslovením konkrétnej skupiny rodičov(mamičiek), napr. kupónmi so zľavou alebo nejakou akciou distribuovanými do nemocnice na pôrodnícke odd. alebo do škôlok. Možno by bol z toho väčší efekt pri vynaložení tej istej energie a financií. Okrem toho 500- 1000 letákov na Bratislavu je ako kvapka v mori. Takže tých 1000 plagátov, keď vyvesíš v škôlkach a nemocniciach a pridáš k tomu kupóny na zľavu bude to cielenejšia reklama.
nie som odborník na reklamu, len vychádzam z toho, čo som sama alebo moji zákazníci použili.
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

:)

Poslaťod Ladislav » Pon 10. Nov 2008 3:47:24

Perfektný postreh Renátky!

Bannery si nevyrábam, čas by som si našiel, ale predsa, máme na to lidi:)
Ladislav

reklama na webe (Pay Per Click)

Poslaťod Róbert » Ned 28. Dec 2008 22:11:52

Ahoj Miro,moj nazor je jednoznacne internetova reklama, resp. v prvom kroku kvalitna webova stranka a potom  efektivna kampan zacielena na konkretne produkty prezentovane touto webovou strankou. Z hladiska efektivity (pomer cena vykon) je podla mna tato forma reklamy v dnesnej dobe neprekonatelna (platis len za potencialneho zakaznika, nie za nieco co nie si schopny merat a podla toho sa riadit, resp. dufat ze si niekto tvoju reklamu vobec vsimne na nejakom billboarde alebo bunneri).  Ak by si mal zaujem sa o tom porozpravt, ozvi sa, mam s tym uz celkom dobre skusenosti.
Róbert

PPC systémy

Poslaťod MirečekSyreček » Pon 29. Dec 2008 11:03:14

ahoj Robo. Tá forma PPC reklamy je celkom zaujimava. Najma to ze platíš za skutočne doručených zákazníkov a nevyhadzuješ peniaze za niečo čo nevieš odmerať. Vieš mi poradiť aké PPC systémy na slovensku fungujú? Ja poznám zatiaľ iba Etarget a Google. Aké máš s nimi skúsenosti.díky
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

adword etarget

Poslaťod Ondrej Mizerák » Pon 05. Jan 2009 18:26:08

Zdravím Miro, podla mna etarget a adwords su na slovensku najviac pouzivane a aj najefektivnejsie PPC. Vyhodou je najma ze na tvoju stranku sa preklikaju skutocne len potencialny klienti ako spominal Robo. Tiez podporujem navrh urobit najprv kvalitnu web stranku, pripadne e-shop, dnes nie je problem mat slusny web shop za 250SK mesacne. S etargetom sa pracuje skutocne jednoducho, zadas slovo alebo slovne spojenie, ktore by bolo pre teba zaujimave a hned vidis kolko musis zaplatit aby si sa dostal na prvu poziciu v etargete. Adwords je predsa len troska komplikovanejsi ako etarget, ale po chvilke sa da s nim tiez naucit pracovat. Cenu za dane slovo hned nevidis, aspon taka je moja skusenost. ma niekto inu? Pravidelne vsak chodia z adwords statistiky, kde vidis na ake slova ludia reagovali aka bola miera prekliknutia a kolko si priemerne platil za kazde slovne spojenie. Ako zacinajucemu podnikatelovi ti tuto formu reklamy urcite odporucujem. Idealna je kombinacia vsetkych foriem a nasledne vyhodnocovanie od zakaznikov...odkial sa o vas dozvedeli a uvidis co zabera.  Nech sa dari, Ondrej
Ondrej Mizerák

Ďalší

Späť na Marketing

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť