Praveze ja zivnost nemam, na zivnostenskom urade niesom registrovany. Mal som len profesionalnu sportovu zmluvu, s ktorou som bol prihlaseny ako SZCO na danovom, socialke a zdravotnej poistovni. platil som pravidelne vsetky odvody, podaval danove priznania a platil dane. Tato zmluva mi vyprsala 30.4.2010, tzn. ze sa musim zo vsetkych institucii poodhlasovat. Teraz by som chcel rozbehnut podnikanie uz na zivnost a chcel by som poziadat o prispevok. Problem je v tom ze som behom toho ako som bol SZCO zacal chodit do skoly, ale vsetky odvody som platil normalne, bez ohladu na to ci som bol student alebo nie. A teraz ma nemozu zaregistrovat ako nezamestnaneho kedze som vlastne student, co je vlastne podmienka na zikanie prispevku. Otazka je ci to, ze som v podstate `oficialne` student nebol, robil som to vo svojom volnom case, necerpal som z toho ziadne vyhody, vsetky odvody som si platil ako `nestudent` ma vplyv na to ze sa chcem prihlasit na urad ako nezamestnany. Dufam ze som to popisal zrozumitelnejsie...