Prihlásenie  •  Registrovať

SZCO študent a príspevok

Formy dotácií, kde sa dajú vybaviť, ako funguje financovanie a ďalšie praktické rady

SZCO študent a príspevok

Poslaťod Lubos » Pia 30. Apr 2010 11:46:38

Dobry den, od roku 2002 som vykonaval SZCO v oblasti sportu, profesionalny sportovec. Platil som vsetky odvody do socialnej poistovne, zdravotnej pistovne a kazdy rok podaval danove priznania. V roku 2007 som zacal popri tom studovat na vysokej skole. K 30.4.2010 mi vyprsala zmluva a chcel by som zacat s podnikanim. Mam narok na prispevok na podporu podnikania, ked som este stale studentom denneho studia, kde studium mi konci 1. juna 2010. Som vlastne nezamestnany, nikde som ako student nebol vedeny, studoval som v podstate vo svojom volnom case. Dufam ze som to napisal zrozumitelne. :) Dakujem
Lubos
Nový člen

Re: Ukoncene SZCO a prispevok

Poslaťod MirečekSyreček » Pia 30. Apr 2010 21:16:14

Zdravim Vas Luboš. Z Vašej otazky je zrejme, že živnosť mate stále aktívnu, čo znamená, že nie ste nezamestnaný. V tom pripade, nemáte nárok na podporu podnikania. Prípadne bližšie popíšte Vašu situáciu.
Keď zlyhajú všetky možnosti, prečítaj si návod!
Obrázok užívateľa
MirečekSyreček
Stály člen

Re: SZCO študent a príspevok

Poslaťod Lubos » Sob 01. Máj 2010 20:29:57

Praveze ja zivnost nemam, na zivnostenskom urade niesom registrovany. Mal som len profesionalnu sportovu zmluvu, s ktorou som bol prihlaseny ako SZCO na danovom, socialke a zdravotnej poistovni. platil som pravidelne vsetky odvody, podaval danove priznania a platil dane. Tato zmluva mi vyprsala 30.4.2010, tzn. ze sa musim zo vsetkych institucii poodhlasovat. Teraz by som chcel rozbehnut podnikanie uz na zivnost a chcel by som poziadat o prispevok. Problem je v tom ze som behom toho ako som bol SZCO zacal chodit do skoly, ale vsetky odvody som platil normalne, bez ohladu na to ci som bol student alebo nie. A teraz ma nemozu zaregistrovat ako nezamestnaneho kedze som vlastne student, co je vlastne podmienka na zikanie prispevku. Otazka je ci to, ze som v podstate `oficialne` student nebol, robil som to vo svojom volnom case, necerpal som z toho ziadne vyhody, vsetky odvody som si platil ako `nestudent` ma vplyv na to ze sa chcem prihlasit na urad ako nezamestnany. Dufam ze som to popisal zrozumitelnejsie...:)
Lubos
Nový člen

Späť na Dotácie z Úradu práce, štrukturálne fondy, komunitálne programy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť