Prihlásenie  •  Registrovať

Príspevok UPSVaR

Formy dotácií, kde sa dajú vybaviť, ako funguje financovanie a ďalšie praktické rady

Príspevok UPSVaR

Poslaťod Koob » Str 29. Jún 2011 16:37:54

Prajem príjemný deň,
keďže mi nie je celkom jasný postup od okamihu ako mi bude/je schválený príspevok od úp, rád by som sa spýtal, či sa mi finančné prostriedky pripíšu na účet, ktorý som uviedol na úp, hneď po schválení zámeru v celkovej výške, či je možné tieto peniaze vybrať rovnako v celkovej výške zatiaľ (napr. do roka) bez dokladovania účelu alebo sú uvoľnené len na základe faktúry/dokladu od zakúpeného tovaru??
Chcel by som tieto peniaze použiť pre začiatok na veci, ktoré naozaj potrebujem, ale v rámci pravidiel poskytovania príspevku ich nemôžem zahrnúť do zámeru. Do roka resp. čo najrýchlejšie by som zohnal faktúry za deklarované tovary a služby, alebo ich reálne kúpil.
No v prípade, že sa jedná len o refundáciu nákladov na základe faktúr je to horšie.
Ďakujem za pomoc!!
Koob ;)
Koob

Re: Príspevok UPSVaR

Poslaťod hilary » Str 29. Jún 2011 16:37:54

Do roka resp. čo najrýchlejšie by som zohnal faktúry za deklarované tovary a služby, alebo ich reálne kúpil.

Toto by som nemal odvahu napísať verejne, ale ked uz tak nie čo najrzchlejsie, ale tesne pred uplynutim dvoch rokov.
Prečítaj si príspevok Renáty - odsek o kontrolách
hilary

Poslaťod koob » Str 29. Jún 2011 16:37:54

hilary píše: Do roka resp. čo najrýchlejšie by som zohnal faktúry za deklarované tovary a služby, alebo ich reálne kúpil.

Toto by som nemal odvahu napísať verejne, ale ked uz tak nie čo najrzchlejsie, ale tesne pred uplynutim dvoch rokov.
Prečítaj si príspevok Renáty - odsek o kontrolách

No je to len v rovine úvah, hypoteticky ..
koob

Poslaťod Renata.Bahnova » Str 29. Jún 2011 23:19:05

V prípade príspevku podľa § 59 Zákona o službách zamestnanosti dostanete tieto peňažné prostriedky na účet, ktorý ste uviedol v žiadosti cca do 2-4 týždňov od podpisu dohody a žiadosti o platbu. Na rôznych ÚP je to rôzne.
Peniaze nie sú nijako viazané, môžte ich vybrať aj všetky a použiť podľa uváženia. Je potrebné si naštudovať dohodu s ÚP, kde máte stanovené presné podmienky. Jednou z nich je, že musíte viesť(vy alebo Vaša účtovníčka) evidenciu o oprávnených nákladoch hradených z tohoto príspevku. Ďalej, že do dvoch rokov, počas ktorých musíte mať aktívnu živnosť, musíte celý príspevok minúť na úhradu oprávnených výdavkov - teda tých čo máte schválené v Podnikateľskom zámere.
ÚP má možnosť počas týchto dvoch rokov fyzicky skontrolovať, čo máte zaúčtované v rámci dotácie a či to fyzicky máte a používate a po uplynutí dvoch rokov Vám ešte 10 rokov môžu urobiť dokladovú kontrolu. Vy ste im povinný tieto kontroly umožniť.
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Poslaťod koob » Štv 30. Jún 2011 16:47:50

Ďakujem ;)
koob

Poslaťod sejka » Uto 04. Okt 2011 9:09:50

dobrý deň,vie mi niekto poradiť,ked chcem začať podnikať čo mám najprv urobiť?som na up evidovaná 2,5 mesiaca.Ja som sa aj pýtala na up,že chcem dotáciu na podnikanie a pracovník ma poslal na živnostenských urad,tam ma vysmiali že to dáva up.Tak som znova šla na up a ked som im povedala že chcem dotaciu na rozbeh podnikania tak pozerali ako teľatá.Ja som mala hned negatívnu energiu,ked mi tam nikto nevie povedať.Načo tam sedia takí ludia ked nevedia poradiť.Tak vás prosím o radu.akú žiadosť mám vypísať(poprosím link),kam mám ist najprv,či si mám najprv založiť živnosť a až potom žiadať o dotáciu,?Dajú mi ju určite?dakujem
sejka
Nový člen

Poslaťod linaanika » Pia 07. Okt 2011 13:29:02

Dobry den,pokial mozem poradit,/totizto som akurat absolvovala cez Up pripravu podnikania.Vziadnom pripade si neotvarajte skor zivnost,ak to neurci UP.a pokial pisete,ze vam tam nevedia poradit,sa skutocne cudujem,na co tam take pracovnicke sedia.V prvom rade musite byt evidov. na U P .,MIN 3MESIACE.Potom si musite na UP napisat ziadost,ale to davaju original tlaciva z UP.a oni vas musia vyzvat na pripravu ,ktoru u nas v PD,zabezpecuje bud BICKA,alebo samotny UP.Je to priprava pre zacinajucich podnikatelov,kde skolia odborny pracovnici zo zivnostenskeho uradu,danovy poradcovia atak,ktori nas pripravovali na to ake prve kroky podniknut,co je to podnikanie ake su dotacie a tak pod.Tam nam povedali co vsetko musime vediet,kym zacneme s podnikanim a ake kroky podniknut.Po absolvovani tejto pripravy,su potom testy a ustne obhajenie podnikatelskeho planu v com chcete podnikat.Tento si musite vypracovat vy,alebo na to sposobili pracovnici.Mne to urobila uctovnicka,ktoru budem mat a ostatni uchadzaci pripravy si to dali robit za 12 eu pracovnikom BICKY.Dalsi postup a vsetkoy ostatne kroky V am uz povedia na priprave,Dali nam par tipov na webe,ktore si mame pozriet co by nam pomohlo v rozbehu.A co sa tyka zivnosti,keby ste ju mali skor ako by ste skoncili pripravu,vas vyradia z UP /lebo ste uz v tom pripade zivnostnik/ a uz by ste dotaciu nedostala.Ak som Vam aspon trochu pomohla budem rada,pretoze ani ja este vsetko neviem,pretoze som este neskoncila.Teraz ma cakaju tie testy a obhajoba mojho podnikania a zalezi ako mi to komisia schvali.S pozdravom a nech sa vam dari a Vam to vyjde S pozdravom OLGATu su tie web.str.www.nadsme,www.porada.sk,www.pds.sk,www.podnikanie.sk,Dalej-dajte si do GOOGLA-SAPARD, :) ;)
linaanika

Späť na Dotácie z Úradu práce, štrukturálne fondy, komunitálne programy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť