poradi mi niekto kde si dat ucet aby mi zaslali dotaciu ked exekutor mi zmrazilucet je nejaka ban ka kam sa tak rychlo nedostane dakujem
Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, známy dostal v minulom roku dotáciu a v niektorých mesiacoch ju použil omylom aj na platenie poistného a vravel, že to nesmie - je to pravda?
Dobrýdeň.
Ohľadom zaúčtovania dotácie. V prvom rade ďakujem za príspevok, je mi to z toho trochu jasnejšie, ale potrebujem ešte poradiť:
Dostala som z UPSVARu dotáciu vo výške 2.416,15 EUR.
Zaúčtujem ju v programe MRP - na účet dotácie - príjem nezahrňovaný do ZD.
Keď som kúpila PC ( v sume 500 EUR) - zaúčtujem na spotrebu materiálu a zároveň ID príjem zahrňovaný do ZD vo výške 500 EUR.
Potom nákup programu vo výške 200 EUR - prevádzk. réžia a ID príjem zvyšujúci základ dane 200EUR. Je to správne? Prosím Vás nerozumela som tomu aký zvyšok dotácie do záväzkovm, čo ste uvádzali v príspevku???
A ešte jedna otázka môžem aj odvody do ZP (platby do fondov) účtovať ID príjem zvyšujúci základ dane z dotácie, keď to mám uvedené v podnikateľskom pláne? Ďakujem pekne za odpoveď. Veľmi mi s tým pomôžete.
Ahojte.
Som tu nová a ešte sa tu neviem orientovať. Kde si mám pozrieť odpoveď na môj článok - Zúčtovanie dotácie -prosba. Ďakujem Vám pekne.
Späť na Dotácie z Úradu práce, štrukturálne fondy, komunitálne programy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť