Prihlásenie  •  Registrovať

Neuznane cerpanie prispevku z UP

Formy dotácií, kde sa dajú vybaviť, ako funguje financovanie a ďalšie praktické rady

Neuznane cerpanie prispevku z UP

Poslaťod slivkaaa » Štv 18. Aug 2011 12:44:23

Dobry den,

manzel dostal v roku 2009 prispevok z UP. Vypracoval podnikatelsky zamer - ucel pouzitia nakup naradia. Po dvoch rokoch mu teraz prisla kontrola kde mal zdokladovat to cerpanie, predlozil im zmluvu o nakupe ktoru mal, normalne ju ma vedenu v uctovnictve aj v danovom priznani, ale oni mu ju neuznali pretoze naradie kupil od FO a nie od firmy... Na UP ked ten prispevok dostal mu vsak potvrdili ze kupit naradie moze to je jedno odkial, len to musi mat zdokladovane a vedene v uctovnictve. Uctovnicka sa tiez cely cas tvarila ze je to v poriadku a bola prekvapena ze mu to zamietli z tohto dovodu. Na internete som riesenie nenasla a na UP nevie prava ruka co robi lava... Ako to teda je prosim Vas? Da sa to nejako obhajit alebo ostava len vratit prispevok? Ma aj bloky na ine naradie ale niesu v tych sumach ako mal v podnikatelskom zamere takze su vraj pre tento ucel nepouzitelne... Velmi pekne dakujem za odpovede, mozno je tu uz tato tema zavedena... Ak ano tak som ju nenasla, ospravedlnujem sa.
slivkaaa
Nový člen

Re: Neuznane cerpanie prispevku z UP

Poslaťod Renata.Bahnova » Štv 18. Aug 2011 18:45:27

Dobrý deň,

neviem čo Vášmu manželovi povedali na ÚP alebo ako mu to podali, ale položky z podnikateľského zámeru kúpené za peniaze z príspevku podľa §49 je možné kúpiť iba nové od firmy alebo FO (podnikateľa), ktorý má na to povolenie (IČO a živnosť na maloobchod alebo veľkoobchod) a nesmie to byť použitý tovar. Ak kúpite niečo takéto od FO nepodnikateľa, predpokladá sa, že to kúpil pre vlastnú potrebu a teraz Vám to predal "z druhej ruky" - teda to nie je nové. Ja osobne som brala príspevok v 2005 a toto je jedno z mála pravidiel, ktoré platia rovnako od kedy sa dotácie priznávajú. Treba posúdiť položky, ktoré má v PZ a v akých cenách. U nás platí, že musia byť dodržané položky a pri cenách môže byť istá tolerancia, ale musí byť celá dotácia použitá na to náradie, ktoré je deklarované v PZ. Takže si treba nanovo vziať do rúk PZ a účto a prejsť, či sa dá niečo použiť.
Na margo pani účtovníčky - ak ste mali dohodnuté, že Vám zabezpečí aj evidenciu dotácie a jej správne zaúčtovanie, mala by vedieť ako by toto malo vyzerať. Ak nie a navyše s tým nemá skúsenosti, ťažko súdiť.....
A ked neviem kudy-kam, na podnikam.sk utekám................
Obrázok užívateľa
Renata.Bahnova
Stály člen

Späť na Dotácie z Úradu práce, štrukturálne fondy, komunitálne programy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť