Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

5 filmov, ktoré vás naštartujú do podnikania

Manazment/ludske zdroje a motivacia/filmov ktore nastartuju podnikania
Ilustračné foto: FreeDigitalPhotos.net
28. augusta 2014 Zdroj Podnikam.SK, MM Tlačiť

Na striebornom plátne sa objavilo niekoľko príbehov, ktoré inšpirujú opustiť stereotyp zamestnania a vydať sa v ústrety dobrodružstvám podnikania. Nepriamo by sa dalo aj povedať, že ide o TOP motivačné filmy o peniazoch.

Film miesto školenia

Šlabikár podnikateľa neexistuje. Pred vážnymi rozhodnutiami treba zvážiť pre a proti, vyčistiť si hlavu a neobzerať sa späť. Prinášame päticu filmov s jednoznačným odkazom, že cesta na živnostenský úrad je ten správny smer.

Maléry pána Šikuly / Office Space

Film s nie celkom najšťastnejším prekladom nesie odkaz pre všetkých, ktorým sa ušiel život v moderných open space. Komédia je postavená na hlavnej postave programátora, ktorého už nebaví strácať čas v zamestnaní. Okrem mizerného platu mu neprináša ani za mak uspokojenia.

Vtipné pasáže sú mrazivým útokom na každého diváka, ktorý si zrazu uvedomí, že na čom sa smejeme, je často až bolestná realita mnohých zamestnancov. Film je zábavou satirou, čo podnieti aj tie najmenšie zárodky túžby o podnikaní a dovolí im vyrásť. Prečo pracovať pre  korporáciu, v ktorej je človek len súčasť hučiaceho open space? Po jeho opustení sa paradoxne otvára celý vesmír.

Letec / The Aviator

Dráma z americko-nemeckej produkcie o živote Howarda Hughesa. Možno sa niekomu zdá, že podnikať je ťažké. Niečo je v živote nemožné, alebo dostupné len vyvoleným. Takže v prvom rade si takéto niečo Howard Hughese nikdy nepripustil a preto sa jeho život dá nazvať veľkým dobrodružstvom miliardára, ktorého príbeh je označovaný za jeden z najfantastickejších aké Amerika zažila.

Nebol to len americký sen. Pokojne sa dá prežiť aj na Slovensku. Film umožňuje preniknúť do života muža, ktorý sa stal leteckým priekopníkom, režisérom, ropným magnátom a miliardárom. Film svojou minutážou 170 minút predstavuje poriadnu porciu, ale diváci sa zhodli, že naozajstného umeleckého diela.

Odkaz filmu je jasný. Limity neexistujú, všetko je možné a každá prekážka sa dá prekonať, alebo „preletieť“. Nie je to škola podnikania, no ukazuje na život, ktorý sa zamestnaní nedá ani ochutnať.

Kým si po nás príde / Butket list

Silný príbeh a silné obsadenie. Jack Nicholson a Morgan Freeman sú zárukou kvalitného filmu. Dej zachytáva stretnutie pred smrťou automechanika a milionára v jednej izbe. V tom momente nie je dôležitá veľkosť bankového konta, ale človečina a chuť žiť.

Obaja „mládenci“ si spravia zoznam vecí, ktoré by chceli stihnúť, kým sa pozemská púť na tejto zemi skončí. Je to film o hodenej rukavici pre každého. O tom, že je vždy dobré splniť si sny a nečakať, že raz, potom, neskôr.

Film je presne tým typom zážitku, pri ktorom si počas záverečných titulkov poviete: „Idem do toho!“ Bez ohľadu na to, či v sebe dlho dusíte túžbu o štarte nového biznisu, alebo len ceste do Číny, či zoskoku s padákom.

Podnikavé dievča / Working girl

Príbeh plný emócií. Film bol natočený v roku 1988 a odvtedy inšpiroval mnoho žien, aby sa vymanili zo svojej pozície zamestnania, no inšpirácia je v tomto prípade „unisex“. Film sa začína v momente, keď Tess McGillová, obyčajné dievča v newyorského predmestia, získa prácu vo veľkej firme ako obyčajná sekretárka.

Svoje predstavy o živote má úplne iné, ako ísť do dôchodku s perom za odmenu. Túži po vyššom postavení v spoločenskom rebríčku a hoci jej pokusy zatiaľ zlyhali, čaká na svoju veľkú životnú šancu. Tá prichádza v momente, keď si jej šéfka zlomí nohu. Naoko prevezme vedenie firmy a chytí sa príležitostí. Nie je to celkom priama a čestná cesta, no nakoniec sa ukáže, že v niektorých prípadoch treba počúvať hlas svojho srdca a plniť si sny.

Tess síce nezaložila veľké impérium, ale dosiahla vo svojom živote presne to, po čom túži každý podnikateľ. Úspech aj peniaze, postavenie a šťastie. Vymanila sa z osudu, ktorý jej mal byť predurčený.

Tajomstvo (The Secret)

Filmový dokument o sile príťažlivosti inšpiroval už toľkých ľudí k začiatku novej kariéry a podnikania, či novému živou, že rozhodne nesmie na liste filmov podnecujúcich k podnikaniu chýbať. Desiatky spisovateľov, podnikateľov, investorov hovoria o sile príťažlivosti v živote. O tom, ako sa postaviť na vlastné nohy a narysovať si mapu úspešného podnikania.

Pre niekoho ďalšia z kapitol „slepačích polievok pre dušu“, pre iného moment, ktorý rozhodne. Zákon príťažlivosti používali Platón, Newton, Carnegieho, Edison, Ford, Einstein a mnoho ďalších. Samozrejme aj každý úspešný podnikateľ chce, aby pracoval viac pre neho ako proti nemu.

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Motivácia

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

apríl

06máj8:30Aktuálne zmeny v zamestnávaní cudzincov z tretích krajín8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Personalistika

06máj8:30Aktuálne zmeny v zamestnávaní cudzincov z tretích krajín8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Personalistika

06máj8:30Právne minimum pre starostov a primátorov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva, zákony

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X