Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

ŠFRB zvýšil peniaze na obnovu bytových budov o 29,282 mil. eur

Peniaze na obnovu bytových budov, o čo je každoročne najväčší záujem, sa zvýšili o 29,282 mil. eur
Ilustračné foto: SITA
19. októbra 2014 Zdroj SITA, Podnikam.SK Tlačiť

ŠFRB má schválenú druhú zmenu štruktúry rozpočtu na tento rok.

Bez zmeny zostali len peniaze na zatepľovanie

Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) už má schválenú druhú zmenu štruktúry svojho rozpočtu na rok 2014. Celkový objem rozpočtu fondu 186,335 mil. eur zostáva rovnaký, presunú sa len peniaze medzi jednotlivými druhmi podpory bývania podľa dopytu žiadateľov vo výške 30,697 mil. eur.

Návrh rady fondu na zmenu rozpočtu podpísal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek začiatkom tohto týždňa, informoval v piatok hovorca ŠFRB Rastislav Lackovič. Predchádzalo tomu vyhodnotenie žiadostí k 12. septembru v záujme uspokojenia čo najväčšieho počtu žiadateľov o podporu.

Peniaze na obnovu bytových budov, o čo je každoročne najväčší záujem, sa zvýšili o 29,282 mil. eur na 114,741 mil. eur a na obstaranie bytov do vlastníctva fyzických osôb o 1,376 mil. eur na 6,581 mil. eur. Zvýšia sa aj zdroje na obnovu zariadení sociálnych služieb, a to o 38,54 tis. eur na 138,54 tis. eur.

Prostriedky fondu sa zároveň znížili o spomínanú sumu 30,697 mil. eur v účeloch podpory bývania s prebytkom peňazí. Na obstaranie nájomných bytov s dotáciou zdroje klesli o 26,505 mil. eur na 60,430 mil. eur, na obstaranie nájomných bytov o 2,777 mil. eur na 2,438 mil. eur a na výstavbu zariadení sociálnych služieb o 1,415 mil. eur na 585 tis. eur. Bez zmeny zostali len peniaze na zatepľovanie z prostriedkov Európskej únie vo výške 1,420 mil. eur. 

ŠFRB k 17. októbru posúdil 853 z 936 doručených žiadostí o podporu bývania, pričom priznal 609 úverov. Zostatok zdrojov fondu dosahuje 11,319 mil. eur. Na obnovu bytovej budovy fond posúdil 586 zo 629 žiadostí a schválil 423 úverov pri zostatku zdrojov 5,253 mil. eur. Na obstaranie nájomného bytu s dotáciou posúdil 179 z 212 žiadostí a priznal 127 úverov, zvyšné peniaze predstavujú 5 mil. eur.

Na obstaranie bytu do vlastníctva fyzickej osoby bolo posúdených 73 z 80 žiadostí, schválených je 53 úverov a zostali peniaze v objeme 895,6 tis. eur. Na obstaranie nájomného bytu fond posúdil všetkých desať žiadostí, priznal dva úvery a zvyšné zdroje už nie sú. Na zatepľovanie posúdil všetky tri žiadosti, priznal dva úvery a zostatok peňazí je 170,73 tis. eur. Na výstavbu alebo dostavbu a obnovu zariadení sociálnych služieb posúdil po jednej žiadosti a priznal im aj úvery, pričom zdroje sú vyčerpané.

Odporúčané ebooky

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ekonomika

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Industry 4.0
ISO
Komunikačné zručnosti
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Marketingové zručnosti
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Počítačové zručnosti
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

marec

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

27mar9:30ChatGPT a Bard – využitie v biznise9:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Marketing

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X